قسمتی از متن..........
کاریوپسیس گندم: ◦8 میلی متر طول و 35 میلی گرم وزن ◦قسمت پشتی ماهی پشت و در سوی دیگر دارای شیار crease شیار مقابل جوانه و سراسر دانه تقریبا در مرکز آن شیار مشکلات بهداشتی دارد مثلا رشد کپک و وجود گرد و غبار پریکارپ دانه شامل دو قسمت داخلی و خارجی (بال زنبوری) لایه الورون، معمولا به ضخامت یا سلول کل اندوسپرم و جوانه را در بر گرفته، خارجی ترین قسمت اندوسپرم الورون فاقد نشاسته ولی غنی از املاح، پروتئین، چربی و ویتامین ها همراه با پریکارپ و پوشش دانه سبوس را تشکیل می دهد ◦جنین یا جوانه 2/5 تا 3/5 درصد وزن دانه دارای محور جنینی (embryonic axis) و scutellum اسکوتلوم مانند منبع ذخیره جوانه فاقد نشاسته اما غنی از پروتئین، قند و چربی
اندوسپرم و از جمله لایه آلورون شامل سه لایه: ◦سلول های محیطی، سلول های منشوری و سلول های مرکزی ◦تفاوت در شکل و اندازه و موقعیت (نزدیک با آلورون ضخیم تر) ◦فاقد سلولز اما دارای پنتوزان ها و همی سلولز ◦ضخامت دیواره سلول ها در انواع گندم متفاوت است بر این اساس گندم سخت و نرم وجود دارد نوع سخت پنتوزان بیشتر و جذب آب بالاتر مناسب تهیه نان نوع نرم جذب آب کمتر مناسب تهیه شیرینی ◦ تفاوت دیگر در نحوه خرد و شکسته شدن گندم سخت بیشتر دیواره سلول و کمتر محتویات خرد می شود گندم نرم بیشتر محتویات سلول شکسته می گردد تشکیل آرد از محتویات سلول ◦در آرد گرانول های نشاسته در کنار گوی های پروتئینی (protein bodies) هستند ◦گرانول های نشاسته گندم بصورت عدسی شکل یا کروی ◦در گندم های سخت اتصال قوی بین نشاسته و پروتئین نحوه اتصال به مات یا شفاف (شیشه ایی) بودن مقطع دانه منجر می شود
در دانه های شفاف تراکم بیشتر و اتصال نشاسته-پروتئین قویتر
تعداد اسلاید : 87 اسلاید
فرمت فایل: پاورپوینت ppt و قابل ویرایش
آماده برای : ارائه ، چاپ ، تحقیق و کنفرانس
مبلغ واقعی 22,000 تومان 20% تخفیف مبلغ قابل پرداخت 17,600 تومان